Τηλ: 210 699 6342
αγγειοχειρουργός
News and articles

Ας πούμε ότι έχετε κάποια φλεβική πάθηση, ευρυαγγείες ή κιρσούς, κι αποφασίζετε να την αντιμετωπίσετε. Το πιο σημαντικό πράγμα που έχετε να κάνετε είναι να εμπιστευτείτε τον κατάλληλο ιατρό. Πώς όμως θα κάνετε τη σωστή διάγνωση ?!

Πριν κλείσετε ραντεβού…

Ο ιατρός σας πρέπει να έχει την κατάλληλη ειδικότητα. Αν έχετε ευρυαγγείες, πρέπει να επισκεφθείτε πλαστικό, δερματολόγο ή – ακόμα καλύτερα – αγγειοχειρουργό. Αν έχετε κιρσούς, πρέπει να βρείτε αγγειοχειρουργό.

Ο ιατρός σας πρέπει να έχει ειδίκευση στις φλεβικές παθήσεις, σωστή εκπαίδευση, εμπειρία, καλά εξοπλισμένο ιατρείο. Μπορείτε όλα αυτά να τα μάθετε μέσα από το διαδίκτυο !!! Καλύτερα να έχει δικό του site, έτσι μπορείτε εύκολα να μάθετε πολλά γι’ αυτόν. Αρχίζουμε καλά εάν είναι κατανοητό, με σωστή τακτοποίηση των ενοτήτων, με φωτογραφίες από επεμβάσεις του ιατρού, με καλή αισθητική. Ναι, γιατί η αισθητική είναι βασικός λόγος που θέλετε να αντιμετωπίσετε ευρυαγγείες και κιρσούς.

Ακόμα κι το site δείχνει υπέροχο, μην σηκώνετε ακόμα το τηλέφωνο. Διαβάστε πού σπούδασε, πού δούλεψε, τι εξειδίκευση έχει στις φλεβικές παθήσεις, τι λένε γι’ αυτόν ασθενείς του, με ποιες εταιρείες κι ιδρύματα συνεργάζεται, την ποικιλία των θεραπευτικών επιλογών που μπορεί να εφαρμόσει, τι προτείνει για την πάθησή σας.

Στο πρώτο ραντεβού..

Όλα επηρεάζουν την πρώτη εντύπωση, αλλά υπάρχουν κάποια μικρά αλλά σημαντικά πράγματα.

Αν κάνει επεμβάσεις με τον ίδιο τρόπο τα τελευταία 10 χρόνια, δεν έχει ενημερωθεί για τις νέες τεχνικές. Ακόμα κι ο χειρισμός της νέας τεχνολογίας στο κινητό ή τον υπολογιστή κάτι λέει για το γιατρό…

Πρέπει επίσης να κάνει σωστή διάγνωση. Αυτό σημαίνει λήψη λεπτομερούς ιστορικού και κλινικής εξέτασης

Πρέπει να αφιερώσει χρόνο για να σας εξηγήσει τι, πώς, γιατί και να απαντήσει σε κάθε σας ερώτηση.

Πρέπει να σας δείξει φωτογραφίες από περιπτώσεις που ο ίδιος έχει θεραπεύσει με φωτογραφίες πριν και μετά την επέμβαση. Όσο περισσότερες, τόσο το καλύτερο.

Αν έχετε ευρυαγγείες, πρέπει να επιμείνει να κάνετε triplex πριν ξεκινήσετε τις συνεδρίες. Μόνο έτσι αποκλείεται η περίπτωση να είναι οι ευρυαγγείες ένδειξη κάποιας άλλης φλεβικής πάθησης, μόνο έτσι σχεδιάζεται σωστά η θεραπεία.

Αν σας στείλει οπουδήποτε για triplex, έχουμε θέμα. Το ιδανικό είναι να κάνει ο ίδιος το triplex.

Πρέπει να σας πει ότι οι συνεδρίες σκληροθεραπείας πρέπει να απέχουν χρονικά τουλάχιστον 4-6 εβδομάδες.

Αν έχετε κιρσούς, πρέπει να σας εξηγήσει ότι οι κιρσοί δεν «ωριμάζουν», ότι οι κιρσοί δεν «ξαναφυτρώνουν», να κάνει διάγνωση με triplex, να σας πει για τις διαφορετικές επεμβατικές μεθόδους και ποια ταιριάζει ειδικά στην περίπτωσή σας, να σας εξηγήσει γιατί δεν χρειάζεται να κάνετε γενική αναισθησία, επισκληρίδιο ή μέθη, να σας ενημερώσει ότι μετά την επέμβαση φεύγετε αμέσως, περπατώντας, χωρίς πόνο, να σας ενημερώσει για το πλάνο παρακολούθησης και τη χρησιμότητά του..

Ποια είναι η τέλεια διάγνωση για τον κατάλληλο ιατρό ?!

Αγγειοχειρουργός  με μεγάλη εμπειρία στην εφαρμογή όλων των επεμβατικών μεθόδων, με δικό του ιατρείο, με εξειδίκευση στις φλεβικές παθήσεις των κάτω άκρων, ενημερωμένος για τις σύγχρονες εξελίξεις της αγγειοχειρουργικής, που επιμένει να γίνει triplex και το διενεργεί ο ίδιος, που σας πει ότι η επέμβαση για κιρσούς γίνεται μόνο με τοπική αναισθησία, που θα νιώσετε ότι νοιάζεται να σας ενημερώσει για την πάθησή σας και τις επιλογές σας.