Τηλ: 210 699 6342
News and articles

Οι διακοπές είναι η τέλεια ευκαιρία για χαλάρωση και αναζωογόνηση. Ωστόσο, μην ξεχνάτε την υγεία των ποδιών σας! Με μερικά απλά tips, μπορείτε να απολαύσετε τις διακοπές σας και να διατηρήσετε τις φλέβες σας υγιείς. Ας ξεκινήσουμε!

#1 Tip: Κινηθείτε

Μη μένετε καθιστοί ή όρθιοι για πολύ ώρα

Οι διακοπές μπορεί να περιλαμβάνουν μεγάλα ταξίδια και ώρες χαλάρωσης, αλλά η κίνηση είναι κλειδί! Όταν κινείστε, το αίμα κυκλοφορεί πιο αποτελεσματικά και μειώνεται η πιθανότητα εμφάνισης προβλημάτων με τις φλέβες. Σκεφτείτε ότι κάθε βήμα που κάνετε είναι ένα δώρο για τα πόδια σας!

Τι μπορείτε να κάνετε;

 • Μικροί Περίπατοι: Κάντε έναν μικρό περίπατο όποτε νιώθετε ότι είστε πολύ ώρα στάσιμος. Ακόμη και 5 λεπτά περπάτημα μπορεί να κάνει μεγάλη διαφορά.
 • Ανακαλύψτε νέα μέρη με τα πόδια: Εξερευνήστε νέα μέρη περπατώντας. Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να γνωρίσετε έναν προορισμό από το να περπατήσετε στους δρόμους του.
 • Χορός: Τώρα το καλοκαίρι στην χώρα μας υπάρχουν πολλές τοπικές γιορτές και φεστιβάλ. Εκμεταλλευτείτε το και μπείτε στον χορό. Είναι η τέλεια ευκαιρία για διασκέδαση και άσκηση!

#2 Tip: Γυμναστείτε και διασκεδάστε!

Κολύμπι και ποδήλατο: Η τέλεια γυμναστική για τα πόδια

Η γυμναστική μπορεί να είναι διασκεδαστική και χαλαρωτική, ειδικά με δραστηριότητες όπως το κολύμπι και το ποδήλατο. Αυτές οι δραστηριότητες είναι εξαιρετικές για την κυκλοφορία του αίματος και θα σας κάνουν να νιώσετε υπέροχα.

Τι μπορείτε να κάνετε;

 • Πρωινή Βουτιά: Ξεκινήστε τη μέρα σας με μια δροσιστική βουτιά στη θάλασσα ή την πισίνα. Το κολύμπι είναι μια χαλαρωτική άσκηση που δεν επιβαρύνει τις αρθρώσεις και κάνει καλό σε όλο το σώμα.
 • Βόλτα με Ποδήλατο: Νοικιάστε ένα ποδήλατο και εξερευνήστε την περιοχή που θα βρίσκεστε διακοπές. Είναι μια εξαιρετική άσκηση και ένας υπέροχος τρόπος να δείτε νέα μέρη.
 • Παιχνίδια στην Παραλία: Πάρτε μέρος σε ομαδικά παιχνίδια στην παραλία, όπως beach volley ή ρακέτες. Είναι διασκεδαστικά και σας κρατούν ενεργούς.

Προσαρμόστε τις Συμβουλές στις Δικές σας Ανάγκες

Κατανοήστε τις Ανάγκες σας

Κάθε άτομο είναι μοναδικό. Είναι σημαντικό να προσαρμόσετε τις συμβουλές στις δικές σας ανάγκες και να ακολουθήσετε ό,τι σας κάνει να νιώθετε καλύτερα.

Τι μπορείτε να κάνετε;

 • Επίσκεψη στον γιατρό: Επισκεφθείτε τον αγγειοχειρουργό σας πριν τις διακοπές για εξατομικευμένες συμβουλές. Ο γιατρός μπορεί να σας δώσει ειδικές οδηγίες που να ταιριάζουν απόλυτα στις ανάγκες σας.
 • Ακούστε το σώμα σας: Ασχοληθείτε με ό,τι σας κάνει να νιώθετε άνετα. Αν νιώθετε κόπωση, ξεκουραστείτε. Αν νιώθετε ενέργεια, κινηθείτε!
 • Πάρτε άνετα παπούτσια: Πάρτε μαζί σας ό,τι χρειάζεστε για να νιώθετε άνετοι στις διακοπές σας. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει άνετα παπούτσια, κάλτσες συμπίεσης ή οποιοδήποτε άλλο αξεσουάρ πιστεύετε ότι μπορεί να ξεκουράσει τα πόδια σας.

the
info

Πρακτικές Συμβουλές για την Καθημερινή Φροντίδα των ποδιών σας

Εκτός από την κίνηση και τη γυμναστική, υπάρχουν και άλλες μικρές αλλαγές που μπορούν να βοηθήσουν στην προστασία των ποδιών σας.

 • Ενυδάτωση: Πίνετε άφθονο νερό για να διατηρήσετε την ενυδάτωση. Η καλή ενυδάτωση βοηθά στη διατήρηση της σωστής κυκλοφορίας του αίματος στις φλέβες.
 • Υγιεινή Διατροφή: Τρώτε φρούτα και λαχανικά για να ενισχύσετε την υγεία σας. Οι βιταμίνες και η αντιοξειδωτική δράση τους είναι εξαιρετικά για την κυκλοφορία του αίματος.
 • Προστασία από τον ήλιο: Αποφύγετε την υπερβολική έκθεση στον ήλιο. Η υπερβολική ζέστη μπορεί να προκαλέσει διαστολή των φλεβών και αυξάνει την πιθανότητα εμφάνισης ευρυαγγειών και στα πόδια αλλά και σε όλο το σώμα.

Απολαύστε τις διακοπές σας χωρίς άγχος

Με λίγη προσοχή και ακολουθώντας μερικά από τα παραπάνω απλά tips, μπορείτε να διατηρήσετε τα πόδια σας υγιή και να περάσετε υπέροχα.

Οι διακοπές είναι χρόνος για χαλάρωση και αναζωογόνηση. Ακολουθώντας αυτές τις συμβουλές, θα μπορέσετε να απολαύσετε κάθε στιγμή, κρατώντας ταυτόχρονα την υγεία των ποδιών σας σε άριστη κατάσταση. Καλή ξεκούραση και υγιείς διακοπές!