Τηλ: 210 699 6342
Vein Care Excellence

Τι είναι η φλεβίτιδα;

Η φλεβίτιδα ή ο φλεβίτης είναι διατεταμένα αγγεία ,κοινώς φλέβες, του δέρματος. Εμφανίζονται σε διάφορα σημεία του σώματος ,πιο συχνά όμως τη συναντάμε στα πόδια. Είναι γεγονός ότι φλεβίτιδα εμφανίζει το 50% των ενηλίκων, ενώ στις μεγαλύτερες γυναίκες το ποσοστό φθάνει στο εξαιρετικά υψηλό 80%.

Τα λεπτά φλεβίδια που εμφανίζονται ως λεπτές κόκκινες ή μπλε γραμμές στα πόδια, ειδικά στην περιοχή του αστραγάλου εσωτερικά, μπορεί να αποτελούν το πρώτο σημάδι χρόνιας φλεβικής ανεπάρκειας.

Η αιτιολογία εμφάνισης των ευρυαγγειών δεν είναι πάντα σαφώς καθορισμένη.

Πιστεύεται πως είναι παρόμοια με αυτήν των κιρσών, ενώ οι ορμόνες στις γυναίκες, διάφορες παθήσεις ή ακόμα και φυσικά αίτια (όπως τοπικοί μικροτραυματισμοί ή χειρουργικές επεμβάσεις) μπορούν να προκαλέσουν την εμφάνισή τους.

Ποια είναι τα συμπτώματα της φλεβίτιδας;

Τα πιο συχνά συμπτώματα που μπορεί να υποδεικνύουν την ύπαρξη φλεβίτιδας είναι τα εξής:

  • Κνησμός (Φαγούρα)
  • Ελαφροί πόνοι στα πόδια
  • Αίσθημα βάρους στα κάτω άκρα
  • Τοπικό αίσθημα καύσου

Όταν ο ασθενής παρατηρήσει τα παραπάνω συμπτώματα οφείλει να επικοινωνήσει με τον αγγειοχειρουργό ώστε να γίνει διάγνωση και να αναζητηθεί λύση για να αντιμετωπιστεί αυτή η κατάσταση.

Ποια είναι η πιο σύγχρονη και αποτελεσματική θεραπεία για την αντιμετώπιση της φλεβίτιδας;

Η μέθοδος εκλογής, δηλαδή η μέθοδος που συστήνεται παγκοσμίως από τις επιστημονικές κοινότητες ως η καλύτερη για τη θεραπεία της φλεβίτιδας είναι η σκληροθεραπεία. Η βασική αρχή της είναι η έγχυση ουσίας – φαρμάκου εντός της φλέβας με σκοπό να καταστρέψει το εσωτερικό τοίχωμά της, ώστε με την πάροδο του χρόνου να μετατραπεί σε ινώδη χορδή.

Τα σημερινά φάρμακα χρησιμοποιούνται πάνω από 50 χρόνια και έχουν αποδείξει την αποτελεσματικότητα και την ασφάλεια τους.

Παρά την εξέλιξη των υψηλής τεχνολογίας συσκευών όπως το LASER, το IPL κλπ., καμία από αυτές τις μεθόδους δεν φαίνεται να έχει την ίδια αποτελεσματικότητα με τη σκληροθεραπεία. Και όχι μόνο αυτό, αλλά είναι επιπλέον πιο επώδυνες και πιο ακριβές λύσεις.

Ανακαλύψτε την απόλυτη φροντίδα για τις φλέβες σας στο Siafakas VeinCenter!

Όταν αντιμετωπίζετε οποιαδήποτε είδους φλεβικό πρόβλημα, η σημασία της σωστής διάγνωσης είναι κρίσιμη. Παρότι η φλεβίτιδα μπορεί να φαντάζει απλώς ως αισθητικό θέμα, μπορεί να κρύβει σοβαρότερα προβλήματα.  Μία κρέμα ή ένα χάπι μπορεί να ανακουφίσει παροδικά τα συμπτώματα αλλά σε καμία περίπτωση δε μπορεί να αντιμετωπίσει το πρόβλημα.

Στο ιατρείο Siafakas Vein Center, ο κορυφαίος αγγειοχειρουργός στις φλεβικές παθήσεις Δρ Αθανάσιος Σιαφάκας, είναι εκεί για να κάνει τον απαραίτητο έλεγχο, να διαγνώσει το πρόβλημα και να το αντιμετωπίσει με τις πιο σύγχρονες θεραπευτικές προσεγγίσεις.

Μην αναβάλλετε την επίσκεψή σας στο Siafakas Vein Center, γιατί η φροντίδα των φλεβικών παθήσεων είναι σημαντική για την υγεία και την ευεξία σας.