Τηλ: 210 699 6342
Vein Care Excellence

Αντιμετώπιση των κιρσών: Laser, Ραδιοσυχνότητες (RF), Ατμός (Steam)

Για δεκαετίες, η χειρουργική απολίνωση και η εκρίζωση της σαφηνούς φλέβας κυριαρχούσαν στη θεραπεία των κιρσών στα κάτω άκρα. Πλέον, αυτό έχει αλλάξει. Σύμφωνα με τις κατευθυντήριες οδηγίες όλων των διεθνών επιστημονικών ενώσεων, οι θερμικές τεχνικές αναδεικνύονται ως η προτιμώμενη λύση για την αντιμετώπιση των κιρσών στα πόδια.

Συγκεκριμένα, οι θερμικές τεχνικές περιλαμβάνουν:

  1. Laser
  2. Ραδιοσυχνότητες (RF – RadioFrequency)
  3. Ατμός (SteamVeinSclerosis-SVS)

Αυτοί οι μέθοδοι έχουν αποδειχθεί αποτελεσματικοί και ασφαλείς στην αντιμετώπιση των κιρσών, αντικαθιστώντας τις παραδοσιακές χειρουργικές προσεγγίσεις.

Πώς γίνεται η θεραπεία των κιρσών με την εφαρμογή Laser;

Αρχικά, γίνεται παρακέντηση πίσω από το γόνατο. Από την πολύ μικρή οπή που δημιουργείται, ο αγγειοχειρουργός τοποθετεί μέσα στη φλέβα είτε οπτική ίνα (Laser) είτε καθετήρα (RF- ραδιοσυχνότητες και ατμός – SteamVeinSclerosis).

Ο καθετήρας / οπτική ίνα χάρη στην εξέλιξη της τεχνολογίας (με τις radial ίνες laser και το Laser 1940nm) φτάνει ακριβώς στην εκβολή της φλέβας στο εν τω βάθει φλεβικό σύστημα. Στη συνέχεια, διοχετεύεται ενέργεια στον καθετήρα / οπτική ίνα ο οποίος την μετατρέπει σε θερμότητα, με αποτέλεσμα την εσωτερική καταστροφή της φλέβας.

Ανάλογα με την πηγή αυτής της ενέργειας (Laser, RF ή ατμός) παίρνει το όνομά της και η μέθοδος που εφαρμόζεται, η οποία κι έχει τις ανάλογες διαφοροποιήσεις.

Προκειμένου να προστατευτούν οι γύρω ιστοί από τη θερμότητα που αναπτύσσεται (στην περίπτωση των διαφόρων laser μπορεί να είναι αρκετές εκατοντάδες βαθμοί Κελσίου, ενώ στο RF 80 – 120 βαθμοί Κελσίου και στον ατμό περίπου 150 βαθμοί Κελσίου), ο γιατρός εφαρμόζει τοπική αναισθησία, εγχύοντας διάλυμα τοπικού αναισθητικού γύρω από την υπό θεραπεία φλέβα. Αυτή είναι και η μόνη αναισθησία που απαιτείται να εφαρμοστεί.

Μετά από τη θεραπεία των κιρσών με Laser, ο ασθενής χρειάζεται να μείνει στο νοσοκομείο;

Όχι, η θεραπεία με Laser δεν απαιτεί νοσηλεία στο νοσοκομείο. Ο ασθενής δεν αισθάνεται πόνο κατά τη διάρκεια της επέμβασης ή μετά, και μπορεί να φύγει περπατώντας από την κλινική αμέσως μετά την ολοκλήρωσή της. Επιπλέον, μπορεί να επιστρέψει στις καθημερινές του δραστηριότητες.

Νέο Laser 1940nm: Η εξέλιξη στη θεραπεία κιρσών

Το Laser 1940nm, είναι ό,τι πιο καινοτόμο κυκλοφορεί αυτή τη στιγμή στον χώρο και επιτυγχάνει εξαιρετικά αποτελέσματα.

Όλα αυτά, χάρη στο μεγαλύτερο μήκος κύματος, αυξάνοντας την απορρόφηση ενέργειας από το φλεβικό τοίχωμα. Αυτή η τεχνολογική καινοτομία επιτρέπει τη χρήση μικρότερης ενέργειας με ισοδύναμα ή και καλύτερα αποτελέσματα.

Ο χρόνος επέμβασης μειώνεται, παρέχοντας γρήγορη επαναφορά στις καθημερινές δραστηριότητες, με ανώδυνο και αποτελεσματικό τρόπο. Ένα ακόμα πλεονέκτημα είναι ότι η εφαρμογή του Laser 1940nm, προσαρμόζεται ακριβώς στις μοναδικές ανάγκες κάθε ασθενούς, προσφέροντας μια εξατομικευμένη και λεπτομερή αντιμετώπιση στα προβλήματα κιρσών.

Διαβάστε παραπάνω πληροφορίες για το Laser 1940nm

Μπορεί να συνδυαστεί η θερμική επέμβαση με κάποια άλλη μέθοδο θεραπείας των κιρσών;

Φυσικά! Η θερμική επέμβαση, όπως η χρήση λέιζερ ή ραδιοσυχνοτήτων, μπορεί να συνδυαστεί με μικροφλεβεκτομές ή/και με σκληροθεραπεία για την αντιμετώπιση κιρσών που πιθανώς υπάρχουν στην περιοχή της κνήμης ή/και του μηρού.

Όμως, όπως και σε όλες τις ενδοφλεβικές τεχνικές, έτσι και εδώ, είναι απαραίτητη η προσεκτική μελέτη και η σωστή σχεδίαση της επέμβασης, προεγχειρητικά, με τη χρήση υπερηχογραφήματος (triplex φλεβών), προκειμένου να αποφευχθούν δυσάρεστες επιπλοκές.

Συγκεκριμένα, λάθος χειρισμοί μπορεί να οδηγήσει σε επιπλοκές όπως έγκαυμα στο δέρμα, κάκωση νεύρων, φλεβική θρόμβωση ή εκχυμώσεις-αιματώματα. Αυτός είναι και ο λόγος που όποια θεραπεία επιλεγεί για να εφαρμοστεί αποτελεσματικά, χρειάζεται έναν εξειδικευμένο στις φλεβικές παθήσεις αγγειοχειρουργό.

Μόνο ένας έμπειρος αγγειοχειρουργός μπορεί να εξασφαλίσει τη σωστή εφαρμογή και αποφυγή πιθανών επιπλοκών, διατηρώντας την ασφάλεια και την επιστημονική αξιοπιστία της θεραπείας.

Siafakas VeinCenter: Κορυφαία επιλογή στην θερμική αντιμετώπιση των κιρσών

Στο Siafakas Vein Center, η εμπειρία και η εξειδίκευση συναντούν την καινοτομία και την αξιοπιστία.

Ο Δρ Αθανάσιος Σιαφάκας, πρωτοπορώντας στην Ελλάδα, ήταν ο πρώτος που εφάρμοσε το Laser 1940nm για την αντιμετώπιση των κιρσών στα κάτω άκρα.

Η προσήλωσή του στην καινοτομία και στην φροντίδα προς τον συνάνθρωπο του, αντανακλάται στην αποστολή του να παρέχει υπηρεσίες υψηλής ποιότητας για την αντιμετώπιση των κιρσών.

Επικοινωνήστε σήμερα με το Siafakas Vein Center και ξεκινήστε το ταξίδι σας προς την φλεβική υγεία των κάτω άκρων.