Τηλ: 210 699 6342
Vein Care Excellence

Μικροφλεβεκτομές: Τι περιλαμβάνει η τεχνική και η σημασία του αγγειοχειρουργού στην επιτυχία της μεθόδου

Οι μικροφλεβεκτομές αναφέρονται στην ελάχιστα επεμβατική τεχνική αντιμετώπισης φλεβικών παθήσεων. Η προέλευση της μεθόδου χρονολογείται από την Αρχαία Ρώμη από τον Aulus Cornelius Celsus, ενώ η εφαρμογή της στη σύγχρονη μορφή της διαμορφώθηκε τη δεκαετία του 1950 από τον Ελβετό δερματολόγο Muller.

Η βασική ιδέα περιλαμβάνει την αφαίρεση – εκτομή των διατεταμένων φλεβών μέσω τομών ή οπών μικρών διαστάσεων, που επιτρέπουν την αποφυγή της τοποθέτησης ραμμάτων για την επούλωσή τους.

Η μέθοδος είναι ελάχιστα τραυματική γίνεται υπό τοπική αναισθησία. Ο μετεγχειρητικός πόνος είναι εξαιρετικά μικρός και ο ασθενής μπορεί να επανέλθει στις καθημερινές δραστηριότητές του άμεσα, χωρίς την ανάγκη νοσηλείας.

Ο ρόλος του αγγειοχειρουργού στις μικροφλεβεκτομές

Η μελέτη του φλεβικού συστήματος των κάτω άκρων που θα υποβληθούν σε θεραπεία, παίζει κρίσιμο ρόλο στην επιτυχία της επέμβασης. Ο αγγειοχειρουργός πρέπει να είναι εξοικειωμένος να μελετάει το φλεβικό σύστημα τόσο από μορφολογική όσο και από αιμοδυναμική άποψη.

Επίσης απαιτείται να ληφθούν υπόψιν οι ανατομικές σχέσεις των φλεβών που είναι ο στόχος της θεραπείας, με ευγενείς παρακείμενους ιστούς, όπως είναι οι αρτηρίες και τα νεύρα.

Η τεχνική αφαίρεσης ακόμα και πολύ διατεταμένων φλεβών από τις μικροσκοπικές οπές απαιτεί εμπειρία προκειμένου να γίνει ριζική αφαίρεση της φλέβας ανώδυνα και χωρίς τραυματισμό του δέρματος. Οι οπές αφήνονται ανοιχτές, δεν απαιτείται η τοποθέτηση ραμμάτων. Ακόμα και η τοποθέτηση αυτοκόλλητων ραμμάτων γενικά αποφεύγεται.

Τέλος, πολύ σημαντικό στάδιο είναι η πιεστική περίδεση του ποδιού μετά το τέλος της θεραπείας. Η τέχνη της περίδεσης χαρακτηρίζει την εξειδίκευση στις φλεβικές παθήσεις. Πολλές φορές, η άμεση κινητοποίηση του ασθενή εξαρτάται από αυτή, ενώ μια λανθασμένη περίδεση μπορεί να αυξήσει σε ανυπόφορα επίπεδα το μετεγχειρητικό πόνο και να είναι η αιτία δυσάρεστων επιπλοκών όπως η πρόκληση πληγών ή ο τραυματισμός νεύρων.

Γιατί ο Δρ Αθανάσιος Σιαφάκας αποτελεί κορυφαία επιλογή για μικροφλεβεκτομές;

Οι μικροφλεβεκτομές είναι μια σύγχρονη επέμβαση που απαιτεί έναν αγγειοχειρουργό με εμπειρία στη διαχείριση αυτών των διαδικασιών και γνώση του φλεβικού συστήματος. Επιπλέον, η επιλογή ενός έμπειρου γιατρού, είναι κρίσιμη για την αποφυγή πιθανών επιπλοκών.

Μάθετε περισσότερα και κλείστε ραντεβού στο Siafakas Vein Center

Ο Δρ Αθανάσιος Σιαφάκας αποτελεί αναμφισβήτητα την κορυφαία επιλογή για μικροφλεβεκτομές, διακρινόμενος για την εξαιρετική του εξειδίκευση και την ευρεία πείρα του στον τομέα της αγγειοχειρουργικής.

Για να ενημερωθείτε περαιτέρω ή να κλείσετε ραντεβού, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Siafakas Vein Center, το ιατρείο του Δρ Αθανάσιου Σιαφάκα.