Τηλ: 210 699 6342
Vein Care Excellence

Μη θερμικές μέθοδοι: Σκληροθεραπεία με αφρό, Clarivein, Venaseal–Sapheon

Μη θερμικές ενδοφλεβικές τεχνικές (Non Thermal ablation, No Tumescent – NT, NT)

Οι κιρσοί είναι ένα πρόβλημα που απασχολεί ένα μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού. Μία κατηγορία μεθόδων που σχετίζονται με την αντιμετώπισή τους είναι και οι μη θερμικές.

Αυτές δεν έχουν σχέση με χειρουργική επέμβαση καθώς από την αρχή δημιουργήθηκαν ώστε να είναι οι πιο ελάχιστα επεμβατικές.

Η βασική αρχή τους είναι η καταστροφή του εσωτερικού των παθολογικών φλεβών, ώστε αυτές να κλείσουν και το αίμα να επαναφέρεται προς την καρδιά μέσω υγιών φλεβών. Όπως και στις άλλες σύγχρονες τεχνικές, όλα τα στάδια της διαδικασίας είναι απαραίτητο να γίνονται υπό συνεχή υπερηχογραφική παρακολούθηση του φλεβικού συστήματος (triplex φλεβών).

Η περιγραφή της μη θερμικής μεθόδου και η διαφορά της από τις θερμικές τεχνικές

Η πρόσβαση στο εσωτερικό των φλεβών επιτυγχάνεται με την παρακέντηση με βελόνα, κι εδώ σταματούν οι ομοιότητες με τις θερμικές τεχνικές. Οι μη θερμικές τεχνικές δεν χρησιμοποιούν θερμότητα για να επιτύχουν το σκοπό τους κι έτσι δεν απαιτείται αναισθησία για την εφαρμογή τους, ούτε τοπική αναισθησία, δίνοντάς τους ένα πολύ μεγάλο πλεονέκτημα σε σχέση με τις άλλες μεθόδους.

Μετά την είσοδο στη φλέβα, υπάρχει διαφοροποίηση ανάλογα με τη μέθοδο:

  1. Σκληροθεραπεία σε υγρή μορφή και σε μορφή αφρού
  2. Μηχανικά υποβοηθούμενη σκληροθεραπεία ή φαρμακομηχανική σκληροθεραπεία (Clarivein)
  3. Χρήση κυανοακρυλικής κόλας (Venaseal – Sapheon)

Και οι τρεις παραπάνω μη θερμικοί μέθοδοι έχουν σαν σκοπό να καταστρέψουν εσωτερικά την φλέβα και να αποκλείσουν την κυκλοφορία του αίματος εντός της. Με τον τρόπο αυτό αποφεύγεται η εκρίζωση των φλεβών, που αφήνει μεγάλη τραυματική επιφάνεια και είναι και επώδυνη.

Σε κάποιες περιπτώσεις που κριθεί αναγκαίο, διενεργείται ταυτόχρονα αφαίρεση κιρσών με μικροφλεβεκτομές.

Το μεγάλο πλεονέκτημα της διαδικασίας είναι ότι εκτός από ανώδυνη προσφέρει στον ασθενή την άμεση επιστροφή στην καθημερινότητά του. Ο ασθενής αμέσως μετά το τέλος της διαδικασίας μπορεί να περπατήσεις. Επίσης, δεν απαιτείται παραμονή στο νοσοκομείο ή την κλινική, παρά μόνο για όσο διαρκεί η επέμβαση.

Η εξειδίκευση του Δρ Αθανάσιου Σιαφάκα στην αντιμετώπιση των κιρσών

Η επιτυχημένη αντιμετώπιση των κιρσών, αλλά και γενικά των φλεβικών παθήσεων, απαιτεί εξειδικευμένη γνώση και εμπειρία. Ο Αθανάσιος Σιαφάκας, στρατιωτικός ιατρός και ένας εκ των κορυφαίων αγγειοχειρουργών στην αντιμετώπιση φλεβικών παθήσεων, είναι πρωτοπόρος στην εφαρμογή ελάχιστα επεμβατικών μεθόδων στην Ελλάδα. Ως επίσημος εκπαιδευτής  ιατρών διαφόρων ειδικοτήτων στην εφαρμογή της σκληροθεραπείας, διαθέτει την τεχνογνωσία και την εξειδίκευση που απαιτείται για μια αποτελεσματική και ασφαλή θεραπεία.

Εξειδικευμένες θεραπείες στο Siafakas Vein Center

Επικοινωνήστε με το ιατρείο του, Siafakas Vein Center και κλείστε ραντεβού για να ανακαλύψετε τις εξειδικευμένες θεραπευτικές επιλογές που σας ταιριάζουν.