Τηλ: 210 699 6342
News and articles

Η σημασία του κορυφαίου αγγειοχειρουργού στις φλεβικές παθήσεις

Ο αγγειοχειρουργός συνιστά βασικό παράγοντα στη σύγχρονη αγγειοχειρουργική, αναδεικνύοντας τον κρίσιμο ρόλο του σε έναν τομέα διαρκών εξελίξεων. Η σημαντική αυτή εξέλιξη εκδηλώνεται στη διάγνωση και τη θεραπεία των φλεβικών παθήσεων, πετυχαίνοντας “θαύματα”.

Καθοριστικό βήμα προόδου αποτελεί η ανάπτυξη νέων ελάχιστα επεμβατικών χειρουργικών τεχνικών, οι οποίες όχι μόνο αντιμετωπίζουν αποτελεσματικά τις παθήσεις, αλλά επιτρέπουν στον ασθενή να επιστρέφει σε σύντομο χρονικό διάστημα στο σπίτι του, ανακτώντας την κινητικότητά του.

Γιατί είναι τόσο σημαντικό να επιλέξετε τον καλύτερο αγγειοχειρουργό;

Η σημαντικότητα του αγγειοχειρουργού στη διαδικασία αντιμετώπισης φλεβικών παθήσεων είναι αναμφισβήτητη. Ένας άριστος επαγγελματίας πρέπει να βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τις τελευταίες εξελίξεις του κλάδου έτσι ώστε να εφαρμόζει τις πιο προηγμένες διαγνωστικές και θεραπευτικές μεθόδους. Επιπλέον, είναι ιδιαίτερα σημαντικό να αντιμετωπίζει κάθε περίπτωση με μια προσέγγιση που αντικατοπτρίζει την εξειδίκευση και την εμπειρία του.

Για να εξασφαλίσει ένα άτομο που αντιμετωπίζει φλεβικές παθήσεις την καλύτερη δυνατή φροντίδα, είναι σημαντικό να επιλέξει τον εξειδικευμένο αγγειοχειρουργό. Αυτός ο γιατρός πρέπει να έχει εμπειρία και τεχνογνωσία στον τομέα του, αλλά και να δείχνει γνήσιο ενδιαφέρον για τον ασθενή του.

Μέσω αυτής της επιλογής, το άτομο μπορεί να είναι βέβαιο ότι θα λάβει μια ολοκληρωμένη και υψηλής ποιότητας περίθαλψη, που θα συμβάλει στη βελτίωση της ποιότητας ζωής του.

the
info

Παραδείγματα που αναδεικνύουν την σπουδαιότητα του κορυφαίου

Για να καταλάβετε πόσο σημαντικό είναι να επιλέξετε τον κορυφαίο αγγειοχειρουργό, ας δώσουμε δύο χαρακτηριστικά παράδειγμα. Το πρώτο αφορά την επέμβαση κιρσών με laser και το δεύτερο, το σύνδρομο πυελικής συμφόρησης.

1. Επέμβαση κιρσών με laser

Η επέμβαση κιρσών με laser γίνεται με τοπική αναισθησία. Είναι ένα από τα σημαντικότερα πλεονεκτήματα της, καθώς ο ασθενής δεν χρειάζεται να λάβει οποιαδήποτε φάρμακα αναισθησίας, ούτε καν τη λεγόμενη «μέθη».

Επίσης, δεν έχει τομές όπως στο κλασικό χειρουργείο. Παρακεντούμε τη φλέβα που θέλουμε, συνήθως στο επίπεδο του γόνατος , με μια βελόνα, όπως όταν παίρνουμε αίμα. Μέσα από την βελόνα περνάμε την πολύ λεπτή οπτική ίνα του laser μέσα στη φλέβα.

Μέσω της ενέργειας από το laser κλείνουμε τη φλέβα που πάσχει και την οποία σε βάθος χρόνου την απορροφά ο οργανισμός.

Η όλη διαδικασία διαρκεί περίπου 15 λεπτά και ο ασθενής ουσιαστικά έχει νιώσει μόνο τα αρχικά «τσιμπηματάκια» της τοπικής αναισθησίας.

Στη συνέχεια, ανάλογα με την περίπτωση, μπορεί να συμπληρώσουμε τη θεραπεία με τοπική αφαίρεση κιρσών ή/και σκληροθεραπεία με αφρό. Στις περιπτώσεις που θα εφαρμοστεί σκληροθεραπεία, γίνεται έγχυση ειδικών σκληρυντικών ουσιών με αποτέλεσμα οι πάσχουσες φλέβες να μετατρέπονται σε ινώδεις χορδές.

 Ο αγγειοχειρουργός που επιλέγει ο ασθενής πρέπει να διαθέτει εξειδίκευση, εμπειρία και γνώσεις, προκειμένου να διεξάγει αυτές τις διαδικασίες με ασφάλεια και επιτυχία, βελτιώνοντας την ποιότητα ζωής του.

2. Σύνδρομο Πυελικής Συμφόρησης

Μία άλλη περίπτωση που αναδεικνύει την σημαντικότητα του αγγειοχειρουργού είναι όταν υπάρχει το ενδεχόμενοι του Συνδρόμου Πυελικής Συμφόρησης. Σε αυτή τη περίπτωση ίσως χρειαστεί η συνεργασία με τον γυναικολόγο του ασθενούς.

Οι γυναικολόγοι πρέπει να είναι εξαιρετικά προσεκτικοί στα συμπτώματα από την πύελο και να συμπεριλάβουν το εν λόγω Σύνδρομο στην διάγνωσή τους, ενώ οι αγγειοχειρουργοί στην αναγνώριση των κιρσών των κάτω άκρων που οφείλονται σε προβλήματα φλεβικής παλινδρόμησης στην περιοχή της πυελικής χώρας.

Για να γίνουν όλα αυτά όμως με επιτυχία θα πρέπει και οι δύο γιατροί να είναι σε θέση να διακρίνουν τις περιπτώσεις στις οποίες αυτό συμβαίνει.

Με βάση όλων των παραπάνω, αν υποφέρετε από κάποια φλεβική πάθηση, δε θα σας έκανε να νιώθετε πολύ μεγαλύτερη ασφάλεια, αν ξέρετε  ότι έχετε εμπιστευθεί την υγεία σας στους κορυφαίους;

Εμπιστευθείτε την υγεία σας στον κορυφαίο αγγειοχειρουργό Αθανάσιο Σιαφάκα

Κλείνοντας, είναι αναμφισβήτητο ότι η εμπιστοσύνη σε έναν κορυφαίο αγγειοχειρουργό αποτελεί κλειδί για την αντιμετώπιση των φλεβικών παθήσεων. Ο Αθανάσιος Σιαφάκας συνδυάζει την ανθρώπινη προσέγγιση με την εξειδίκευση. Για το λόγο αυτό αναγνωρίζεται ως ένας εκ των κορυφαίων στην Ελλάδα στον τομέα της αγγειοχειρουργικής.

Ζήστε την αίσθηση της ασφάλειας και της ευεξίας! Εμπιστευτείτε την υγεία σας στα χέρια ενός εξαιρετικού αγγειοχειρουργού που σας προσφέρει την προσωπική φροντίδα που αξίζετε.