Τηλ: 210 699 6342
News and articles

Ευρυαγγείες στα πόδια: Συμπτώματα, διάγνωση και θεραπεία

Τι είναι οι ευρυαγγείες;

Οι ευρυαγγείες, γνωστές και ως «φλεβίτης» ή «φλεβίτιδα», αποτελούν τα διατεταμένα αγγεία του δέρματος που εμφανίζονται κυρίως στα πόδια και μπορούν να είναι ορατές στην περιοχή του αστραγάλου. Αν και προκαλούν αισθητική ενόχληση, δεν πρέπει να συγχέονται με τους κιρσούς, που είναι μια άλλη φλεβική πάθηση με άλλη εμφάνιση και συμπτωματολογία.

Ποιες είναι οι αιτίες εμφάνισης ευρυαγγειών;

Αν και δεν υπάρχει σαφής αιτιολογία για την εμφάνισή τους, εκτιμάται ότι είναι παρόμοια με αυτή των κιρσών. Βέβαια, έχουν αναφερθεί ότι οι ορμονικές αλλαγές στις γυναίκες, διάφορες παθήσεις ή και φυσικά αίτια όπως μικροτραυματισμοί ή χειρουργικές τομές, μπορούν να προκαλέσουν την εμφάνισή τους.

Αν και φαινομενικά αποτελούν αισθητικό πρόβλημα, ενδέχεται να είναι το πρώτο σημάδι χρόνιας φλεβικής ανεπάρκειας. Γι’ αυτό το λόγο δεν πρέπει να αντιμετωπίζονται επιπόλαια.

Από τη στιγμή που υπάρχει υποψία φλεβικής ανεπάρκειας, κρίνεται απαραίτητος ο έλεγχος από εξειδικευμένο αγγειοχειρουργό.

Η σημασία της έγκαιρης διάγνωσης

Η διάγνωση των ευρυαγγειών απαιτεί λεπτομερή εξέταση και είναι καθοριστικής σημασίας για την εξέλιξη της κατάστασης. Ο έλεγχος περιλαμβάνει τη λεπτομερή λήψη ιστορικού και υπερηχογράφημα (τρίπλεξ) φλεβών κάτω άκρων.

Ειδικά το τελευταίο είναι απαραίτητο ώστε ο έλεγχος να θεωρείται ολοκληρωμένος και πρέπει να γίνεται από τον ίδιο τον αγγειοχειρουργό ώστε να μπορέσει να σχεδιάσει την κατάλληλη θεραπεία.

Σκληροθεραπεία: Η ενδεδειγμένη λύση για να απαλλαγείτε οριστικά από τις ευρυαγγείες

Η σκληροθεραπεία θεωρείται παγκοσμίως η αποτελεσματικότερη μέθοδος θεραπείας των ευρυαγγειών.

Η διαδικασία έχει ως εξής: Πραγματοποιείται έγχυση ενός φαρμάκου εντός της φλέβας που επιτρέπει την καταστροφή του εσωτερικού τοίχου της, επιτρέποντας στη φλέβα να μετατραπεί σε ινώδη χορδή με το πέρασμα του χρόνου.

Παρά την εξέλιξη συσκευών υψηλής τεχνολογίας, όπως το Laser, IPL κλπ. καμία μέθοδος δεν έχει τα αποτελέσματα της σκληροθεραπείας.

the
info

Ενημερωθείτε και επιλέξτε τον κατάλληλο αγγειοχειρουργό

Πριν από την έναρξη της θεραπείας, είναι σημαντικό να αναζητήσετε έγκυρη και αξιόπιστη πληροφόρηση για την πάθηση.

Η συμβολή ενός εξειδικευμένου αγγειοχειρουργού που θα κατανοήσει τις ανάγκες και τις ανησυχίες σας, αποτελεί το πλέον καθοριστικό βήμα για τη διευθέτηση των ευρυαγγειών.

Ο Δρ. Αθανάσιος Σιαφάκας, εξέχουσα προσωπικότητα στον τομέα της αγγειοχειρουργικής στην Ελλάδα, έχει αφιερώσει πολλά χρόνια στην εξειδίκευση του σε ελάχιστα επεμβατικές τεχνικές και στην Αγγειακή Υπερηχογραφία.

Η επαγγελματική του διαδρομή του στον χώρο της ιατρικής τον έχει βοηθήσει να διαμορφώσει έναν ξεχωριστό τρόπο προσέγγισης της φροντίδας των ασθενών. Η εμπειρία  και η αφοσίωσή του στην εξατομικευμένη περίθαλψη, τον οδήγησαν στη δημιουργία του Siafakas Vein Center.

Σκοπός του: Να προσφέρει την απόλυτη φροντίδα, προσαρμοσμένη στις εξατομικευμένες ανάγκες κάθε ασθενούς.

Γι’ αυτό, αν αντιμετωπίζετε προβλήματα με τις ευρυαγγείες και χρειάζεστε εξειδικευμένη βοήθεια, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε με το εξειδικευμένο ιατρείο φλεβικών παθήσεων,  Siafakas Vein Center. Οι ιατροί του κέντρου είναι διαθέσιμοι να ακούσουν τις ανησυχίες σας και να σας κάνουν να απαλλαγείτε μια και καλή από τα προβλήματα που σας δημιουργούν οι ευρυαγγείες.