Veincenter

Η Ιατρική παρουσιάζει σημαντική πρόοδο στην αντιμετώπιση φλεβικών παθήσεων

Η Αγγειοχειρουργική επικεντρώθηκε αρχικά στην αντιμετώπιση προβλημάτων που αφορούν τα μεγάλα αγγεία, ειδικά τις αρτηρίες, κι απειλούν άμεσα την αρτιμέλεια ακόμα και τη ζωή των ασθενών. Έτσι, κατόρθωσε να φθάσει σε πολύ υψηλά επίπεδα εξέλιξης και τώρα να πετυχαίνει καθημερινά “θαύματα”. Σχετικά πρόσφατα, έγιναν αντικείμενο εντατικής έρευνας οι φλεβικές παθήσεις των κάτω άκρων. Πολύ γρήγορα, σημειώθηκαν σπουδαίες εξελίξεις στη διάγνωση και τη χειρουργική αντιμετώπισή τους. Η πιο σημαντική πρόοδος της Αγγειοχειρουργικής είναι οι νέου τύπου ελάχιστα επεμβατικές χειρουργικές μέθοδοι, με τις οποίες αντιμετωπίζονται αποτελεσματικά και με ασφάλεια οι φλεβικές παθήσεις. Αποτέλεσμα αυτής της ταχύτατης εξέλιξης είναι να μην έχουν ενημερωθεί επαρκώς ακόμα και κορυφαίοι ιατροί σε άλλες ειδικότητες.

Το VeinCenter είναι πρότυπο εφαρμογής της σύγχρονης Αγγειοχειρουργικής

Το Veincenter είναι το κέντρο που γνωρίζει αλλά κι ενημερώνεται διαρκώς για τις ιατρικές εξελίξεις. Εφαρμόζει τις πιο σύγχρονες διαγνωστικές και θεραπευτικές τεχνικές και μεθόδους, κι έχει την απόλυτη εξειδίκευση σε όλο το φάσμα των φλεβικών παθήσεων στα πόδια που ταλαιπωρούν μεγάλο ποσοστό των ενηλίκων γυναικών αλλά και ανδρών στη χώρα μας. Η επιστημονική συγκρότηση του επικεφαλής ιατρού, η χρήση των πλέον προηγμένων τεχνικών διάγνωσης, η εξειδικευμένη εμπειρία στις επεμβάσεις, μας ορίζουν αναμφίβολα ως πρότυπο κέντρο αντιμετώπισης των φλεβικών παθήσεων.

Σε κάθε ελληνική οικογένεια, υπάρχουν κάποιοι που υποφέρουν από φλεβικές παθήσεις. Από τις απλά αντιαισθητικές ευρυαγγείες ή τους κιρσούς που μπορεί να εξελιχθούν σε διαρκή πηγή πόνου μέχρι την επικίνδυνη φλεβική θρόμβωση και πολύπλοκες ασθένειες όπως το Σύνδρομο Πυελικής Συμφόρησης, το Μεταθρομβωτικό Σύνδρομο, συγγενείς ανωμαλίες και αγγειοδυσπλασίες.

Για κάθε πρόβλημα, έχουμε την ιδανική λύση

Στο κέντρο φλεβικών παθήσεων Veincenter αντιμετωπίζουμε όλο το φάσμα των φλεβικών παθήσεων στα πόδια. Ευρυαγγείες, κιρσοί, πολύπλοκες ασθένειες όπως Σύνδρομο Πυελικής Συμφόρησης, φλεβική θρόμβωση, Μεταθρομβωτικό Σύνδρομο, συγγενείς ανωμαλίες κι αγγειοδυσπλασίες που μπορεί να απαιτούν το συνδυασμό μεγάλων χειρουργείων και ενδαγγειακών τεχνικών με τη χρήση stent ή coils.

Παρέχουμε κάθε λύση:

  • Σκληροθεραπεία
  • Laser
  • Ραδιοσυχνότητες (RF)
  • Ατμός (Steam)
  • Μηχανικά υποβοηθούμενη σκληροθεραπεία (clarivein)
  • Κλασική χειρουργική αντιμετώπιση
  • Ελάχιστα επεμβατικές χειρουργικές μέθοδοι

Η εμπειρία μας είναι βοήθημα καλύτερης ζωής για τον καθένα

Στο VeinCenter αντλούμε από την επιστήμη της Ιατρικής τη βεβαιότητα ότι μπορούμε με ασφάλεια κι άριστα αποτελέσματα να κάνουμε το καλύτερο για την υγεία σας και για την καλύτερη ποιότητα ζωής σας. Με σιγουριά, με αξιοπιστία, με σύνεση, με αίσθημα ευθύνης.

Αγγειοχειρουργός – Στρατιωτικός Ιατρός
Εξειδικευμένος στις φλεβικές παθήσεις


Ο Αθανάσιος Σιαφάκας, MD, είναι στρατιωτικός ιατρός και θεωρείται κορυφαίος στην αντιμετώπιση φλεβικών παθήσεων αγγειοχειρουργός στην Ελλάδα, με ειδική εκπαίδευση στην Αγγειακή Υπερηχογραφία και τις ελάχιστα επεμβατικές μεθόδους. Είναι επικεφαλής του Επιστημονικού Κέντρου Φλεβικών Παθήσεων VeinCenter όπου παρέχει ολοκληρωμένη διάγνωση κι αποτελεσματική θεραπεία με τις πιo σύγχρονες μεθόδους για όλο το φάσμα των φλεβικών παθήσεων στα πόδια – σκληροθεραπεία για τις ευρυαγγείες, laser κι άλλες ελάχιστα επεμβατικές μεθόδους για τους κιρσούς. Ακόμα, είναι ο opinion leader, ο επίσημος εκπαιδευτής ιατρών διαφόρων ειδικοτήτων (όπως αγγειοχειρουργοί, πλαστικοί, δερματολόγοι) στην εφαρμογή σκληροθεραπειών στην Ελλάδα και την Κύπρο, για λογαριασμό του #1 παγκοσμίως φαρμάκου.

Μέχρι πρόσφατα, ο Αθανάσιος Σιαφάκας, MD ήταν Επιμελητής της Αγγειοχειρουργικής Κλινικής του 251 Γενικού Νοσοκομείου Αεροπορίας.

Επιστημονικό υπόβαθρο

Έχει αποφοιτήσει από τη Στρατιωτική Σχολή Αξιωματικών Σωμάτων (ΣΣΑΣ) και έχει λάβει το πτυχίο Ιατρικής από την Ιατρική Σχολή (Ιατρικό τμήμα της Σχολής Επιστημών Υγείας) του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ).
Έχει διατελέσει Ιατρός Πολεμικών Μοιρών, Προϊστάμενος της Υγειονομικής Υπηρεσίας στην 129 Π.Υ., ιατρός στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας.

Διαθέτει επίσης:

  • Δίπλωμα ATLS (Advanced Trauma Life Support)
  • Δίπλωμα Αεροπορικής Ιατρικής από το Κ.Α.Ι.
  • Δίπλωμα Αεροδιαστημικής Ιατρικής από το Ινστιτούτο Αεροδιαστημικής Ιατρικής Brooks AFB (Τέξας, Η.Π.Α.)

Ειδική εμπειρία

Εξειδικεύτηκε στην Αγγειακή Υπερηχογραφία και την Ενδοαγγειακή Χειρουργική, με έμφαση στην αντιμετώπιση των φλεβικών παθήσεων, στο St. Antonius Hospital, στην Ουτρέχτη της Ολλανδίας.
Είναι Opinion Leader (ο επίσημος εκπαιδευτής ιατρών διαφόρων ειδικοτήτων) σκληροθεραπείας για την Ελλάδα και την Κύπρο της εταιρείας KREUSSLER, η οποία παρασκευάζει το πρώτο σε προτίμηση φάρμακο σκληροθεραπείας παγκοσμίως (Aethoxysklerol – Πολιδοκανόλη).

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies.