Κιρσοί και επαγγέλματα

,

Κομμωτές/τριες, πωλητές/τριες, ηλεκτρολόγοι, ψυκτικοί, ιδιοκτήτες/τριες καταστημάτων είναι ορισμένα από τα επαγγέλματα που απαιτούν πολλές ώρες ορθοστασία. Και μπορεί να υπάρχει δικαιωματικά υπερηφάνεια για τις πολλές ώρες ορθοστασίας αλλά αυτό δεν ακυρώνει την ταλαιπωρία και το πρόβλημα. Γιατί  το γεγονός αυτό, πέρα του ότι είναι από μόνο του κουραστικό γίνεται ακόμα πιο έντονο και πιο δυσάρεστο αν αντιμετωπίζετε και πρόβλημα κιρσών.

Θα το νιώσετε κυρίως με ένα ιδιαίτερα συνηθισμένο και αρκετά χαρακτηριστικό σύμπτωμα που είναι το αίσθημα βάρους ή και πόνου στα πόδια που εντοπίζεται κυρίως στις γάμπες. Το αίσθημα αυτό επιδεινώνεται κατά τη διάρκεια της ημέρας και μετά από παρατεταμένη ορθοστασία ή ακόμα και καθιστική θέση. Συνήθως συνοδεύεται από πρήξιμο στις γάμπες και γύρω από τους αστραγάλους. Συχνά επίσης συμπτώματα είναι το αίσθημα καύσους (καψίματα), αίσθημα νυγμών (αίσθημα τσιμπημάτων –τρυπημάτων από καρφίτσα) ή και φαγούρας στα πόδια, η εύκολη κόπωση και οι κράμπες.

Όλα τα συμπτώματα επιδεινώνονται με τη ζέστη γι’ αυτό και παρουσιάζουν έξαρση κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Να ξέρετε επίσης ότι…

Με την πάροδο του χρόνου οι πιθανότητες είναι να αυξάνονται οι κιρσοί σε μέγεθος και σε αριθμό και να επιδεινώνονται τα συμπτώματα, από τα οποία ανακουφιζόμαστε όταν σηκώνουμε τα πόδια ψηλά. Επίσης μπορεί να εμφανιστούν αλλοιώσεις στο δέρμα και το λίπος, ειδικά στην περιοχή της κνήμης που βρίσκεται πάνω από τους αστραγάλους (περιοχή της γκέτας). Η περιοχή αυτή αρχικά σκουραίνει και σκληραίνει – (λιποδερματοσκλήρυνση). Αν ο ασθενής δεν αναζητήσει θεραπεία, η βλάβη αυτή μπορεί να εξελιχθεί σε πληγή (φλεβικό έλκος). Σε άλλες περιπτώσεις το δέρμα πάνω από κάποιον κιρσό μπορεί να λεπτύνει πάρα πολύ ώστε τελικά να «σπάσει» η φλέβα με αποτέλεσμα να έχουμε αιμορραγία (κιρσορραγία).Επίσης λόγω της μη σωστής κυκλοφορίας, πάντα υπάρχει ο κίνδυνος να προκληθεί  θρόμβωση μέσα στους κιρσούς που κάνει ακόμα σοβαρότερα τα πράγματα.

Όλα αυτά αξίζει να τα γνωρίζετε για να έχετε μια όσο το δυνατόν πιο πλήρη και ολοκληρωμένη εικόνα .Και αν μέχρι σήμερα την οριστική αντιμετώπιση του προβλήματος την αναβάλλατε λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων ή γιατί υπήρχε θέμα χρόνου ,ήρθε η στιγμή να αναθεωρήσετε.

Γιατί τώρα η αντιμετώπισή των κιρσών γίνοται εύκολα, ανώδυνα κι αποτελεσματικά.

Υπάρχουν πολλές, σίγουρες κι ελάχιστα επεμβατικές μέθοδοι κατά των κιρσών. Laser, ΡΑΔΙΟΣΥΧΝΌΤΗΤΕΣ,  steam, αφρός, μικροφλεβεκτομές είναι κάποιες από αυτές, και συχνά συνδυάζονται μεταξύ τους.

Δεν χρειάζεται γενική αναισθησία ή επισκληρίδιος – ούτε καν μέθη, οι πόνοι είναι αμεληταίοι, δεν χρειάζεται να μείνετε ούτε μία ώρα σε νοσοκομείο, φεύγετε αμέσως μετά την επέμβαση χωρίς πόνους και χωρίς δυσκολία στο περπάτημα.

Στην επέμβαση γίνεται παρακέντηση κι εισάγεται είτε οπτική ίνα (Laser), είτε καθετήρας (RF- ραδιοσυχνότητες και ατμός – Steam Vein Sclerosis), είτε ειδική συσκευή (Clarivein, Sapheon- Venaseal), είτε ειδικό υγρό ή αφρός (σκληροθεραπεία) που σφραγίζει εσωτερικά τη φλέβα κι έτσι διακόπτουν την κυκλοφορία του αίματος. Ο οργανισμός απορροφά τη φλέβα ενώ το αίμα κυκλοφορεί προς την καρδιά μέσω υγειών φλεβών

Αμέσως μετά την επέμβαση, ο ασθενής φεύγει περπατώντας, χωρίς πόνους. Επιστρέφει σπίτι του, στην καθημερινότητά του , στη δουλεία του, απολαμβάνοντας πλέον μια καλύτερη ποιότητα ζωής.