Είναι οι κιρσοί δείγμα ανδρισμού?

,
Κιρσοί στους άντρες

Πόσο πιο σέξι είναι ένας άνδρας που έχει σκούρες, διογκωμένες φλέβες στα πόδια του, πονάει και δυσκολεύεται να σταθεί όρθιος;! Δεν χρειάζεται να απαντήσετε.

Κι όμως, μέχρι και σήμερα, υπάρχουν άνδρες που αποφεύγουν να κάνουν μια εύκολη, γρήγορη κι απολύτως ανώδυνη επέμβαση για αφαίρεση κιρσών, γιατί… νοιάζονται να μην τους “κατηγορήσουν” ότι νοιάζονται για την εμφάνισή τους.

Είναι σχεδόν αστείο να συζητάμε τέτοια θέματα, την εποχή που οι νέοι άνδρες κάνουν αποτρίχωση και χρησιμοποιούν καλλυντικά. Άλλωστε, ένας άνδρας οφείλει να ενδιαφέρεται για την εμφάνισή του όπως και να προσέχει το ντύσιμό του – είτε είναι πολύ μοντέρνος, είτε συντηρητικός.

Ας σοβαρευτούμε. Οι κιρσοί αρχικά είναι αισθητικό πρόβλημα αλλά είναι κυρίως ιατρικό. Πρόκειται για τμήματα φλεβών στα οποία το αίμα δεν κυκλοφορεί σωστά. Με τον καιρό επιφέρουν αίσθημα κόπωσης, πόνους, δυσκολία στην κίνηση και μπορεί να καταλήξουν σε επικίνδυνα φλεβικά έλκη.

Μιλώντας για σοβαρότητα, πρέπει επίσης να μην δίνετε την παραμικρή σημασία σε συμβουλές όπως “Οι κιρσοί πρέπει να ωριμάσουν” ή “Οι κιρσοί ξαναφυτρώνουν”. Τέτοιες απόψεις είναι πολύ διαδεδομένες αλλά κι απόλυτα εσφαλμένες !!!

Αμέσως μόλις το αποφασίσετε, η αντιμετώπισή των κιρσών γίνονται εύκολα, ανώδυνα κι αποτελεσματικά με ελάχιστα επεμβατικές μεθόδους όπως laser, steam, αφρός, μικροφλεβεκτομές, στις περισσότερες περιπτώσεις.

  • Πρέπει πάντα να γίνεται ασφαλής διάγνωση με triplex φλεβών κι αιμοδυναμικός έλεγχος.
  • Η επέμβαση από αγγειοχειρουργό εξειδικευμένο στις σύγχρονες τεχνικές γίνεται με τοπική αναισθησία μόνο. 
  • Αμέσως μετά την επέμβαση, κανονικά ο ασθενής σηκώνεται από την κλίνη και περπατά, χωρίς πόνους και χωρίς να χρειάζεται η παραμονή του στην κλινική.
  • Η κατάλληλη στιγμή να απαλλαγείτε από τους κιρσούς είναι αμέσως μόλις κάνετε αυτή την ερώτηση στον εαυτό σας. Καλύτερα πριν το καλοκαίρι…
  • Στην πρώτη συνάντηση με το γιατρό σας, ζητήστε να δείτε φωτογραφίες πριν και μετά την επέμβαση – θα έχετε μια ένδειξη ότι ο αγγειοχειρουργός σας έχει εμπειρία σε ανάλογες επεμβάσεις.