Τηλ: 210 699 6342
διάγραμμα κιρσών
News and articles

1) Γνωρίστε τους παράγοντες κινδύνου.

Μερικοί άνθρωποι είναι πιο επιρρεπείς στην ανάπτυξη των κιρσών από τους άλλους. Γνωρίζοντας τους παράγοντες κινδύνου για την ανάπτυξη κιρσών θα σας βοηθήσει να επιλέξετε υγιείς συνήθειες του τρόπου ζωής. Εάν έχετε πολλούς παράγοντες κινδύνου, είναι μια καλή ιδέα να συμβουλευτείτε το γιατρό σας για το πώς να διαχειριστείτε τον κίνδυνο.

  • Ηλικία
  • Φύλο
  • Γενετική
  • Παχυσαρκία
  • Έλλειψη κίνησης
  • Τραυματισμός στα πόδια

2) Διατηρήστε ένα υγιές βάρος

Το υπερβολικό βάρος θα θέσει υπερβολική πίεση στα πόδια σας και το κυκλοφορικό σύστημα. Αν είστε υπέρβαροι, χάνοντας βάρος θα μειωθεί αυτή η πίεση, μειώνοντας έτσι τον κίνδυνο των κιρσών.

3) Αναπτύξτε υγιείς διατροφικές συνήθειες

Αποφύγετε τροφές που περιέχουν πολλές θερμίδες και λίγα θρεπτικά συστατικά. Υιοθετίστε μία διατροφή υψηλή σε φυτικές ίνες, η οποία χαμηλώνει την χολυστερίνη και την πίεση του αίματος. Αποφύγετε και το πολύ αλάτι όταν αυτό είναι δυνατό.

Να ασκείστε τακτικά

4) Να ασκείστε τακτικά

Το περπάτημα και το τζόκινγκ βελτιώνουν την κυκλοφορία στα πόδια, και η ομαλή κυκλοφορία βοηθά να αποκρούσει την ανάπτυξη και την επιδείνωση των κιρσών. Η άσκηση μειώνει επίσης τη συνολική υψηλή πίεση του αίματος και ενισχύει ολόκληρο το κυκλοφορικό σας σύστημα.

Σταματήστε το κάπνισμα

5) Σταματήστε το κάπνισμα

Το κάπνισμα συμβάλλει σε πολλά προβλήματα υγείας. Μελέτες έχουν δείξει ότι η υψηλή πίεση του αίματος που σχετίζεται με το κάπνισμα βοηθά επίσης στην ανάπτυξη κυρσών!

Αποφύγετε την λήψη χαπιών αντισύλληψης που περιέχουν υψηλές ποσότητες οιστρογόνων

6) Αποφύγετε την λήψη χαπιών αντισύλληψης που περιέχουν υψηλές ποσότητες οιστρογόνων

Η μακροχρόνια χρήση των αντισυλλιπτικών χαπιών που περιέχουν υψηλά επίπεδα οιστρογόνων και της προγεστερόνης μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο εμφάνισης κιρσών.

7) Μείνετε μακριά από τον ήλιο

Σε κάποιους ανθρώπους η υπερβολική έκθεση στον ήλιο μπορεί να προκαλέσει κυρσούς. Επίσης αυξάνει την πιθανότητα πρόκλησης καρκίνου του δέρματος.

Πηγή