Τηλ: 210 699 6342
News and articles

Πώς η τεχνολογία συμβάλλει αποφασιστικά στη θεραπεία κιρσών

«Η τεχνολογία δεν είναι αυτοσκοπός, αλλά ένα μέσο που υπάρχει για να βελτιώνει και να εξυπηρετεί τον άνθρωπο» – Αθανάσιος Σιαφάκας

Στη σύγχρονη εποχή, η τεχνολογία αποτελεί μέρος της καθημερινότητάς μας και έχει καταφέρει να αλλάξει τα πάντα.  Ακόμα και τον τρόπο αντιμετώπισης των κιρσών.

Οι καθιερωμένες τεχνολογικές προσεγγίσεις στη θεραπεία των κιρσών, με τεχνικές όπως η σκληροθεραπεία, έχουν εξελιχθεί θεαματικά, αποτελώντας την καλύτερη απάντηση  στην κλασική χειρουργική αντιμετώπιση.

Οι σύγχρονες θεραπείες προσφέρουν μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα και είναι παράλληλα λιγότερο επεμβατικές, επιτρέποντας στους ασθενείς να απολαύσουν μια βελτιωμένη ποιότητα ζωής με την ελάχιστη δυσφορία.

Ενδοφλεβικές τεχνικές και εξειδίκευση αγγειοχειρουργού: Το κλειδί για επιτυχημένη αντιμετώπιση κιρσών

Πρώτη επιλογή στην αντιμετώπιση των κιρσών σήμερα αποτελούν οι ενδοφλεβικές τεχνικές που έχουν άριστα αισθητικά και θεραπευτικά αποτελέσματα και το σπουδαιότερο σας επιτρέπουν την άμεση επιστροφή στην καθημερινότητά σας.

Η σωστή διάγνωση και ο εξειδικευμένος σχεδιασμός της θεραπείας είναι κρίσιμα. Αυτή η προσωποποιημένη προσέγγιση απαιτεί όμως την πλήρη εξειδίκευση και την βαθιά γνώση ενός αγγειοχειρουργού, ο οποίος θα γνωρίζει όλες τις τεχνικές και τις λύσεις που υπάρχουν ώστε να προτείνει τις πιο ενδεδειγμένες για την περίπτωσή σας.

Οι σύγχρονες επεμβάσεις γίνονται με ασφάλεια, χωρίς την ανάγκη για γενική αναισθησία, επισκληρίδιο, ούτε καν μέθη. Μ’ αυτό τον τρόπο ο ασθενής είναι σε θέση να επιστρέψει γρήγορα στην καθημερινότητά του.

the
info

Πώς γίνεται η επέμβαση κιρσών με Laser: Μια απλή και ανώδυνη διαδικασία

Η επέμβαση κιρσών με laser πραγματοποιείται με τοπική αναισθησία, μια παράμετρος που αποτελεί σημαντικό πλεονέκτημα. Η συγκεκριμένη μέθοδος αποφεύγει τη χρήση βαριών αναισθητικών φαρμάκων, ακόμη και την ανάγκη για ‘μέθη’, καθιστώντας τη διαδικασία απλή και ασφαλή.

Επιπλέον, η επέμβαση δεν περιλαμβάνει τομές όπως στο κλασικό χειρουργείο.

Η διαδικασία ξεκινά με μια απλή παρακέντηση της φλέβας που θέλουμε, συνήθως στο επίπεδο του γόνατος, με τρόπο αντίστοιχο της αιμοληψίας. Μέσα από τη βελόνα, περνάμε στη φλέβα την πολύ λεπτή οπτική ίνα laser.

Χρησιμοποιώντας την ενέργεια του laser, κλείνουμε την πάσχουσα φλέβα, η οποία στη συνέχεια απορροφάται από τον οργανισμό. Η όλη διαδικασία διαρκεί περίπου 15 λεπτά και ο ασθενής αισθάνεται μόνο τα αρχικά  «τσιμπηματάκια» της τοπικής αναισθησίας.

Εάν χρειαστεί, η θεραπεία μπορεί να συμπληρωθεί με τοπική αφαίρεση κιρσών ή/και σκληροθεραπεία με αφρό, όπου εγχύεται ειδική ουσία ή φάρμακο για να μετατρέψουν τις πάσχουσες φλέβες σε ινώδεις χορδές.

Πλεονεκτήματα της ενδοφλεβικής τεχνικής

Μετά την επέμβαση, ο ασθενής σηκώνεται και περπατά αμέσως, δείγμα της ελάχιστης επιβάρυνσης και της απλότητας της διαδικασίας.

Αυτή η ευκολία στην ανάρρωση του επιτρέπει να επιστρέψει άμεσα στο σπίτι του,  χωρίς την ανάγκη για νοσηλεία, συνεχίζοντας την καθημερινότητά του χωρίς καθυστέρηση.

Η εξαιρετική ευελιξία και η ταχεία επιστροφή στην κανονικότητα αποτελούν σημαντικά πλεονεκτήματα της ενδοφλεβικής θεραπείας με laser, αναδεικνύοντας την ως μία από τις πιο προηγμένες και ασφαλείς επιλογές στη σύγχρονη ιατρική πρακτική.

Μετά τους κιρσούς, τι; 

Στο Siafakas Vein Center, η φροντίδα συνεχίζεται και μετά τη θεραπεία. Εμείς δεν σας αφήνουμε μόνους στο δρόμο προς την πλήρη ανάρρωση. Σας παρέχουμε εξατομικευμένες οδηγίες, συμβουλές και ασκήσεις όλα σχεδιασμένα για τη δική σας ανάγκη. Και φυσικά, διαμορφώνουμε για εσάς ένα πρόγραμμα περιοδικών εξετάσεων για να διασφαλίσουμε την μακροχρόνια υγεία σας.

Για να μάθετε περισσότερα και να λάβετε αυτήν την εξατομικευμένη φροντίδα, επικοινωνήστε μαζί μας. Μη βασίζεστε μόνο σε γενικές πληροφορίες από το διαδίκτυο ή διαφημίσεις.

Η υγεία σας αξίζει την προσοχή και την εμπειρία των πιο καταρτισμένων ειδικών.

Κλείστε σήμερα το ραντεβού σας στο Siafakas Vein Center και προχωρήστε με ασφάλεια και εμπιστοσύνη στην πορεία προς μια καλύτερη ζωή χωρίς κιρσούς.