Τηλ: 210 699 6342
News and articles

Ο λόγος που πρέπει να απαλλαγείτε από τις ευρυαγγείες, δεν είναι αυτός που φαντάζεστε…

Αν και η αισθητική ενόχληση που προκαλούν οι ευρυαγγείες είναι συχνά ο κύριος λόγος που οδηγεί κάποιον στον αγγειοχειρουργό, το πρόβλημα είναι πολύ πιο ουσιαστικό.

Σίγουρα, τα μπλε φλεβάκια σαν γραμμές ή σαν ιστός αράχνης που εμφανίζονται στα πόδια και ιδιαίτερα στην περιοχή του αστραγάλου, δεν είναι κολακευτικά. Εκείνο όμως που μπορεί να φανερώνουν οι ευρυαγγείες είναι ότι ενδεχομένως να πρόκειται και για το πρώτο σημάδι χρόνιας φλεβικής ανεπάρκειας.

Πότε πρέπει να ανησυχήσω;

Οι ευρυαγγείες είναι ένα πολύ συχνό φαινόμενο. Για την ακρίβεια, 50% των ενηλίκων – και μέχρι 80% των μεγαλύτερων γυναικών – παρουσιάζει ευρυαγγείες. Αυτό όμως δε σημαίνει ότι όλοι πρέπει να ανησυχούν.

Αν όμως νιώσετε στην περιοχή αυτή κάποιο από τα παρακάτω συμπτώματα, οφείλετε να απευθυνθείτε στον γιατρό σας:

●      Κνησμό

●      Αίσθημα καύσου

●      Αίσθημα βάρους

●      Ελαφρύ πόνο

Το γεγονός ότι περίπου το 50% των ενηλίκων – και μέχρι και 80% στις μεγαλύτερες γυναίκες – παρουσιάζουν ευρυαγγείες, δεν είναι από μόνο του αρκετό να ανακουφίσει τον πάσχοντα.

the
info

Ποια είναι τα πιο συνηθισμένα αίτια που ξεκινούν οι ευρυαγγείες;

Η εμφάνιση ευρυαγγειών στις περισσότερες γυναίκες, συσχετίζεται με την εγκυμοσύνη. Μάλιστα, σ’ αυτή τη περίπτωση ενδέχεται αυτές να εξαφανίζονται μετά τον τοκετό.

Πέραν αυτού, η κληρονομικότητα είναι ένας άλλος παράγοντας. Τέλος, η γυναικεία ορμονική ανισορροπία μπορεί να αποτελεί μία ακόμη πιθανή αιτία για την εμφάνιση των ευρυαγγειών.

Βέβαια, το σημαντικό είναι να καταλάβει κανείς ότι ανεξαρτήτως του γιατί εμφανίζονται, πρέπει να ελεγχθούν.

Μία επίσκεψη σε έναν έμπειρο αγγειοχειρουργό και η λεπτομερής εξέταση του, μπορεί να σας βοηθήσει να κατανοήσετε καλύτερα την κατάστασή σας και να βρείτε τις ενδεδειγμένες λύσεις για αυτό το ζήτημα.

Το πρόβλημα δεν είναι μόνο αισθητικό αλλά κυρίως ιατρικό

Όπως είναι αντιληπτό από τα παραπάνω, για να είστε σίγουροι ότι το πρόβλημα είναι μόνο αισθητικό και δεν υπάρχει και ιατρικό υπόβαθρο,  είναι απαραίτητος ένας πλήρης έλεγχος.

Για να είναι σωστή και ολοκληρωμένη η εξέταση πρέπει να περιλαμβάνει τα παρακάτω βήματα:

1.     Πλήρες Ιατρικό Ιστορικό: Λήψη πλήρους ιατρικού ιστορικού ώστε να αναζητηθούν τυχόν αίτια που υποκρύπτουν ασθένειες ή άλλες  παθολογικές καταστάσεις.

2.     Εξειδικευμένη Εξέταση: Εάν υπάρχει υποψία φλεβικής ανεπάρκειας, η επόμενη κίνηση είναι η αναζήτηση εξειδικευμένου αγγειοχειρουργού.

3.     Υπερηχογραφική Μελέτη: Η διενέργεια υπερηχογραφικής μελέτης του φλεβικού συστήματος κρίνεται απαραίτητη, καθώς σε ένα ποσοστό 10% – 15% συνυπάρχει και με φλεβική ανεπάρκεια σε μεγαλύτερα φλεβικά στελέχη, των οποίων η αντιμετώπιση προηγείται.

4.     Διαδερμική Διαφανοσκόπιση: Εφόσον δεν ανευρεθεί φλεβική ανεπάρκεια ή εφόσον έχει ήδη αντιμετωπισθεί, προχωράμε στην διαδερμική διαφανοσκόπιση, όπως την αξιοποιεί η συσκευή  VeinLite. Με τη μέθοδο αυτή μας δίνεται η δυνατότητα να εντοπίσουμε τις τροφοφόρες φλέβες των ευρυαγγειών, ώστε η θεραπεία μας να είναι πιο ριζική και αποτελεσματική. Παρόμοια βοήθεια προσφέρουν και πληθώρα άλλων βοηθημάτων, το καθένα με τη δική του αρχή λειτουργίας.

Επιλύστε το πρόβλημα των ευρυαγγειών στο Siafakas Vein Center

Έχοντας κατανοήσει τη σημασία και τη διαδικασία που απαιτεί η αντιμετώπιση των ευρυαγγειών, ίσως ήρθε η στιγμή να βρείτε την απαραίτητη λύση.

Η εξειδικευμένη περίθαλψη και η προηγμένη τεχνολογία που προσφέρει το εξειδικευμένο ιατρείο φλεβικών παθήσεων Siafakas Vein Center, προεξάρχοντος του Δρ. Αθανάσιου Σιαφάκα, μπορεί να σας βοηθήσει να αποχωριστείτε τις ευρυαγγείες σας οριστικά.

Επικοινωνήστε μαζί μας για να ξεκινήσετε το ταξίδι σας προς έναν υγιή και αισθητικά ικανοποιητικό τρόπο ζωής.

Αυτό το άρθρο γράφτηκε με τη συνεργασία του αγγειοχειρουργού Αθανασίου Σιαφάκα, VeinCenter.gr