Τηλ: 210 699 6342
κιρσοί κάτω άκρων
News and articles

Το καλοκαίρι είναι για πολλούς η πιο όμορφη εποχή και γίνεται ακόμα πιο όμορφη χάρη στη χώρα που ζούμε. Τι γίνεται όμως αν αντιμετωπίζουμε μια φλεβική πάθηση; Πόσο αυτό μας περιορίζει; Τι πρέπει και τι δεν πρέπει να κάνουμε;

Καλό είναι να ξέρουμε ότι η ακτινοβολία και η ζέστη επιβαρύνουν το φλεβικό σύστημα και αυτό γιατί  προκαλούν διαστολή των φλεβών. Αυτό έχει σαν συνέπεια να γίνονται εντονότερα τα ενοχλήματα στα πόδια (πρήξιμο, εύκολη κόπωση, αίσθημα βάρους ιδιαίτερα αν αντιμετωπίζουμε πρόβλημα κιρσών)

Επιπλέον μην ξεχνάμε ότι η ακτινοβολία είναι ένα από τα αίτια δημιουργίας ευρυαγγειών (φλεβίτη) στα πόδια αλλά και στο πρόσωπο. Συμπερασματικά θα λέγαμε ότι  η ακτινοβολία δεν επιδεινώνει μόνο τις ήδη υπάρχουσες αλλά μπορεί να προκαλέσει  και τη δημιουργία νέων.

Κολυμπήστε άφοβα

Το κολύμπι όχι μόνο επιτρέπεται αλλά επιβάλλεται κιόλας, όποιο και αν είναι το φλεβικό σας πρόβλημα. Μπορείτε να απολαμβάνετε άφοβα τη θάλασσα αρκεί να αποφεύγετε – όπως κι όλοι οι άλλοι – την πολύωρη έκθεση στη ζέστη και την ηλιακή ακτινοβολία.

Να θυμάστε ότι το κολύμπι είναι πολύ καλή γυμναστική για το φλεβικό σύστημα. Τα θαλάσσια μπάνια ανακουφίζουν και τα συμπτώματα της χρόνιας φλεβικής ανεπάρκειας  και όσο πιο κρύα είναι η θάλασσα, τόσο το καλύτερο.

Βάζετε όμως πάντα αντιηλιακό και να αποφεύγετε το διάστημα 11:00 έως 16:00 που είναι πιο έντονη η ηλιακή ακτινοβολία.

Έχετε και άλλες επιλογές

Το καλοκαίρι σας δίνει την δυνατότητα να ασχοληθείτε με πολλές δραστηριότητες, οι οποίες βοηθούν το φλεβικό σύστημα.

Συγκεκριμένα, δείτε ακόμα ορισμένες  από αυτές, που βοηθούν όχι μόνο στην ανακούφιση των συμπτωμάτων  αλλά και στο να μην χειροτερέψουν.

Περπατήστε

Το περπάτημα είναι μία πολύ καλή άσκηση γιατί γυμνάζει τις γάμπες και διευκολύνει τις φλέβες στο κάτω μέρος του ποδιού να στείλουν το αίμα πίσω στην καρδιά. Επιπλέον,δεν επιβαρύνει τις αρθρώσεις και μπορούν να το απολαύσουν όλοι, στο βουνό ,στη θάλασσα ακόμα και στη γειτονιά σας, χωρίς να χρειάζεται καλή φυσική κατάσταση.

Κάντε ποδήλατο

Το καλοκαίρι είναι η ιδανική περίοδος για να εξερευνήσετε την γειτονιά σας και τις γύρω περιοχές με το ποδήλατο. Η ποδηλασία είναι επίσης μία πολύ καλή μορφή άσκησης που δεν επιβαρύνει τις αρθρώσεις, γυμνάζει τις γάμπες και βοηθά τα άτομα με κιρσούς, ειδικά αν βρείτε και μερικές ανηφόρες στη διαδρομή σας. Προσπαθήστε να αντικαταστήσετε το αυτοκίνητο με το ποδήλατο, για τις διαδρομές που κάνετε κοντά στο σπίτι.

Το καλοκαίρι είναι εδώ και είναι για όλους. Αρκεί να βάλετε κάποια πράγματα στη ζωή σας.

Η εκγύμναση , το περπάτημα , η καλή ενυδάτωση,  η αποφυγή της έκθεσης στην ηλιακή ακτινοβολία, είναι ορισμένα προληπτικά μέτρα όχι μόνο για να βελτιώσουμε την εμφάνιση των ποδιών μας αλλά και την υγεία μας γενικότερα, χωρίς να κάνουμε άλλες παραχωρήσεις στην ποιότητα ζωής μας.