Τηλ: 210 699 6342
News and articles

Και οι άντρες έχουν κιρσούς!

Παρότι υπάρχει η λανθασμένη κοινωνική αντίληψη που συσχετίζει τους κιρσούς με το γυναικείο φύλο, η πραγματικότητα είναι διαφορετική: Οι κιρσοί δεν είναι αποκλειστικά γυναικείο πρόβλημα. Πολλοί άνδρες αντιμετωπίζουν την ίδια πρόκληση, αν και η συχνότητα των κιρσών φαίνεται να είναι μικρότερη σε αυτούς.

Η κληρονομική προδιάθεση αποτελεί τον κύριο λόγο για την εμφάνιση των ευρυαγγειών. Αν και οι άνδρες δεν υφίστανται την επιβάρυνση της εγκυμοσύνης, έχουν τους ίδιους παράγοντες κινδύνου όπως: τη παρατεταμένη ορθοστασία αλλά και την ανύψωση βαρών.

Οι κιρσοί δεν είναι μόνο αισθητικό πρόβλημα

Αν θεωρείτε ότι οι κιρσοί είναι θέμα αισθητικής, τότε μία άλλη οπτική μπορεί να αλλάξει την άποψή σας. Αν και πράγματι επηρεάζουν την εμφάνιση, οι κιρσοί είναι, στην πραγματικότητα, και ιατρικό πρόβλημα με σοβαρές επιπτώσεις στην καθημερινότητα των αντρών.

Πιο συγκεκριμένα,  οι κιρσοί είναι αποτέλεσμα της διαταραχής της κυκλοφορίας του αίματος στις φλέβες και παρόλο που υπάρχουν πιο συχνά στα πόδια, μπορεί επίσης να εμφανιστούν και σε άλλα σημεία του σώματος. Με τον καιρό επιφέρουν αίσθημα κόπωσης, πόνους, δυσκολία στην κίνηση και μπορεί να καταλήξουν σε επικίνδυνα φλεβικά έλκη.

Για τους παραπάνω λόγους, δεν πρέπει να αμελήσετε την επίσκεψη στον αγγειοχειρουργό σας.

Αντιμετώπιση των κιρσών στους άνδρες

Αμέσως μόλις το αποφασίσετε, η αντιμετώπισή των κιρσών γίνεται εύκολα, ανώδυνα κι αποτελεσματικά με ελάχιστα επεμβατικές μεθόδους όπως:

 • Laser (Συνήθως η πιο ενδεδειγμένη επιλογή)
 • Ραδιοσυχνότητες (RF)
 • Steam
 • Σκληροθεραπεία με αφρό
 • Μικροφλεβεκτομές

Για περισσότερους τρόπους αντιμετώπισης των κιρσών, μπορείτε να δείτε αναλυτικά εδώ.

the
info

Καθημερινά tips για βελτίωση των κιρσών

Αν η κατάσταση είναι σε αρχικό στάδιο, μπορείτε να ακολουθήσετε τα παρακάτω tips, μέχρι να επισκεφθείτε τον αγγειοχειρουργό.

 • Εάν είστε παχύσαρκοι, φροντίστε να χάσετε περιττά κιλά
 • Βάλτε την άσκηση στην καθημερινότητά σας
 • Ανυψώστε τα πόδια σας συχνά για να βελτιώσετε τη ροή του αίματος προς τα πάνω και να ανακουφίσετε τη συγκέντρωση στα κάτω άκρα
 • Αποφύγετε την παρατεταμένη ορθοστασία και την πολύωρη καθιστική στάση

Τι πρέπει να προσέξετε

 • Πρέπει πάντα να γίνεται ασφαλής διάγνωση μεtriplex φλεβών κι αιμοδυναμικό έλεγχο.
 • Η επέμβαση πραγματοποιείται από εξειδικευμένο αγγειοχειρουργό μόνο με τοπική αναισθησία.
 • Αμέσως μετά την επέμβαση, ο ασθενής σηκώνεται αμέσως από την κλίνη και περπατά, χωρίς πόνους και χωρίς να χρειάζεται η παραμονή του στην κλινική.
 • Η κατάλληλη στιγμή να απαλλαγείτε από τους κιρσούς είναι αμέσως μόλις κάνετε αυτή την ερώτηση στον εαυτό σας.
 • Στην πρώτη συνάντηση με το γιατρό σας, ζητήστε να δείτε φωτογραφίες πριν και μετά την επέμβαση – θα έχετε μια ένδειξη ότι ο αγγειοχειρουργός σας έχει εμπειρία σε ανάλογες επεμβάσεις.

Οι κιρσοί αφορούν τη φλεβική υγεία και των δυο φύλων

Μην επιτρέπετε στους κιρσούς να επηρεάσουν την ποιότητα ζωής σας. Συχνά ακούμε φράσεις όπως “Οι κιρσοί πρέπει να ωριμάσουν” ή “Οι κιρσοί ξαναφυτρώνουν”, αλλά αυτές οι προσεγγίσεις είναι απολύτως εσφαλμένες.

Υπάρχουν μη επεμβατικές θεραπείες που μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση ή ακόμα και στην εξάλειψη των κιρσών. Αυτό δεν αφορά μόνο την ανακούφιση αλλά και την επαναφορά της αυτοπεποίθησης και της ευεξίας σας.

Γι’ αυτό μη διστάζετε να αναζητήστε βοήθεια από τον αγγειοχειρουργό. Η επικοινωνία με έναν ειδικό θα σας βοηθήσει να απαλλαγείτε από τους κιρσούς που σας ενοχλούν.

Ως έναν από τους κορυφαίους αγγειοχειρουργούς σε αυτόν τον τομέα, ο Δρ. Αθανάσιος Σιαφάκας και το Siafakas Vein Center διαθέτουν την εμπειρία και την τεχνογνωσία για να προσφέρουν ολοκληρωμένη φροντίδα και εξειδικευμένη θεραπεία για τους κιρσούς σας.

Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε με το Siafakas Vein Center για να λάβετε τη βοήθεια που χρειάζεστε για την υγεία των ποδιών σας.