Τηλ: 210 699 6342
φλεβίτιδα
News and articles

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να γνωρίζετε, είναι ότι η φλεβίτιδα δεν είναι ο επίσημα ιατρικός όρος. Συγχέεται με τις ευρυαγγείες και τους κιρσούς και καλό θα ήταν να γίνετε σαφές γιατί ακριβώς μιλάμε. Και αφού ξεκαθαρίσαμε αυτό πάμε να δούμε τι γίνεται τους καλοκαιρινούς μήνες.

Οι καλοκαιρινοί μήνες είναι οι πλέον επιβαρυντικοί για τη λειτουργία του φλεβικού συστήματος. Πολλοί ασθενείς διαμαρτύρονται έντονα κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού για πόνους ,αίσθημα κόπωσης από την ορθοστασία, κνησμό, αίσθημα καψίματος, κ.λ.π. γεγονός που υποβαθμίζει την ποιότητα ζωής τους, πέρα από τα ενοχλητικά συμπτώματα.

Το καλό είναι ότι οι καλοκαιρινοί μήνες ευνοούν την αεροβική δραστηριότητα και προσφέρονται

Αλλάξτε τον τρόπο ζωής σας και ανακουφίστε τα συμπτώματα.

Υπάρχουν κάποια πράγματα που μπορείτε να υιοθετήσετε και να τα εντάξετε στον τρόπο ζωής σας αν θέλετε να βοηθήσετε στην πρόληψη ή στην επιβράδυνση της ανάπτυξης του προβλήματος, όπως: Να βάλετε την άσκηση στη ζωής σας, να σταματήσετε το κάπνισμα –αν καπνίζετε-, να προσέχετε τι φοράτε ,να αποφεύγετε την ορθοστασία κ.λ.π.

Το καλό είναι ότι οι καλοκαιρινοί μήνες ευνοούν την αεροβική δραστηριότητα και προσφέρονται για διάφορες δραστηριότητες. Ξεκινήστε το περπάτημα. Πεζοπορία στο βουνό, βόλτα στην παραλία Αρχίστε το τρέξιμο. Αφήστε το αυτοκίνητο και κινηθείτε με ποδήλατο. Aπολαύστε τη θάλασσα και το κολύμπι άφοβα,ακόμα και αν έχετε φλεβικά προβλήματα. Αρκεί να αποφεύγετε – όπως κι όλοι οι άλλοι – την πολύωρη έκθεση στη ζέστη και την ηλιακή ακτινοβολία.

Κολυμπήστε όσο περισσότερο μπορειτε.Το κολύμπι είναι πολύ καλή γυμναστική για το φλεβικό σύστημα. Τα θαλάσσια μπάνια ανακουφίζουν και τα συμπτώματα της χρόνιας φλεβικής ανεπάρκειας – όσο πιο κρύα είναι η θάλασσα, τόσο το καλύτερο.

Το σπουδαιότερο όμως είναι να αποφασίσετε να  αντιμετωπίσετε το πρόβλημα οριστικά και αποτελεσματικά.

Και ξέρετε γιατί;

Γιατί στο 10-15% των περιπτώσεων, η φλεβίτιδα  ή οι ευρυαγγείες  όπως θέλετε να τις ονομάζετε,υποκρύπτουν μεγαλύτερης βαρύτητας φλεβική ανεπάρκεια.

Γι’ αυτό και πρέπει να προηγείται διερεύνηση με εξειδικευμένο triplex φλεβών που αποτελεί κι αιμοδυναμική μελέτη του συστήματος.

Η σκληροθεραπεία είναι η απολύτως ενδεδειγμένη μέθοδος αντιμετώπισης των ευρυαγγειών αλλά και των κιρσών.

Στην επέμβαση γίνεται έγχυση ειδικών σκληρυντικών ουσιών με αποτέλεσμα οι πάσχουσες φλέβες να μετατρέπονται σε ινώδεις χορδές. 25% των ενήλικων ανδρών και γυναικών στη χώρα μας πάσχει από κιρσούς. Οι κιρσοί είναι φλεβική πάθηση κυρίως των κάτω άκρων – αν και κιρσοί μπορεί να εμφανιστούν και σε άλλα σημεία του σώματος, ακόμα κι εσωτερικά!!!

Δώστε τώρα μια υπόσχεση στον εαυτό σας

Να απαλλαγείτε το συντομότερο  από το πρόβλημα των κιρσών ή των ευρυαγγειών ακόμα και τώρα, γιατί τελικά είναι μύθος ότι δεν αντιμετωπίζονται οι κιρσοί το καλοκαίρι.