Αθανάσιος Σιαφάκας

Αγγειοχειρουργός – Στρατιωτικός Ιατρός
Εξειδικευμένος στις φλεβικές παθήσεις


doctorΟ Αθανάσιος Σιαφάκας, MD, είναι στρατιωτικός ιατρός και θεωρείται κορυφαίος στην αντιμετώπιση φλεβικών παθήσεων αγγειοχειρουργός στην Ελλάδα, με ειδική εκπαίδευση στην Αγγειακή Υπερηχογραφία και τις ελάχιστα επεμβατικές μεθόδους. Είναι επικεφαλής του Επιστημονικού Κέντρου Φλεβικών Παθήσεων VeinCenter όπου παρέχει ολοκληρωμένη διάγνωση κι αποτελεσματική θεραπεία με τις πιo σύγχρονες μεθόδους για όλο το φάσμα των φλεβικών παθήσεων στα πόδια – σκληροθεραπεία για τις ευρυαγγείες, laser κι άλλες ελάχιστα επεμβατικές μεθόδους για τους κιρσούς. Ακόμα, είναι ο opinion leader, ο επίσημος εκπαιδευτής ιατρών διαφόρων ειδικοτήτων (όπως αγγειοχειρουργοί, πλαστικοί, δερματολόγοι) στην εφαρμογή σκληροθεραπειών στην Ελλάδα και την Κύπρο, για λογαριασμό του #1 παγκοσμίως φαρμάκου.

Μέχρι πρόσφατα, ο Αθανάσιος Σιαφάκας, MD ήταν Επιμελητής της Αγγειοχειρουργικής Κλινικής του 251 Γενικού Νοσοκομείου Αεροπορίας.

 

Επιστημονικό υπόβαθρο

Έχει αποφοιτήσει από τη Στρατιωτική Σχολή Αξιωματικών Σωμάτων (ΣΣΑΣ) και έχει λάβει το πτυχίο Ιατρικής από την Ιατρική Σχολή (Ιατρικό τμήμα της Σχολής Επιστημών Υγείας) του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ).
Έχει διατελέσει Ιατρός Πολεμικών Μοιρών, Προϊστάμενος της Υγειονομικής Υπηρεσίας στην 129 Π.Υ., ιατρός στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας.

Διαθέτει επίσης:

  • Δίπλωμα ATLS (Advanced Trauma Life Support)
  • Δίπλωμα Αεροπορικής Ιατρικής από το Κ.Α.Ι.
  • Δίπλωμα Αεροδιαστημικής Ιατρικής από το Ινστιτούτο Αεροδιαστημικής Ιατρικής Brooks AFB (Τέξας, Η.Π.Α.)

Ειδική εμπειρία

Εξειδικεύτηκε στην Αγγειακή Υπερηχογραφία και την Ενδοαγγειακή Χειρουργική, με έμφαση στην αντιμετώπιση των φλεβικών παθήσεων, στο St. Antonius Hospital, στην Ουτρέχτη της Ολλανδίας.
Είναι Opinion Leader (ο επίσημος εκπαιδευτής ιατρών διαφόρων ειδικοτήτων) σκληροθεραπείας για την Ελλάδα και την Κύπρο της εταιρείας KREUSSLER, η οποία παρασκευάζει το πρώτο σε προτίμηση φάρμακο σκληροθεραπείας παγκοσμίως (Aethoxysklerol – Πολιδοκανόλη).

//]]>