Τηλ: 210 699 6342
Κιρσοί αντιμετώπιση με laser
News and articles

Αγγειοχειρουργική. Η επιστήμη που εξελίσσεται ραγδαία και μαζί της και η αντιμετώπιση κάθε φλεβικής παθήσης. Τίποτα δεν είναι πια ίδιο.

Η Αγγειοχειρουργική επικεντρώθηκε αρχικά στην αντιμετώπιση προβλημάτων που αφορούν τα μεγάλα αγγεία- ειδικά τις αρτηρίες- κι απειλούν άμεσα την αρτιμέλεια ακόμα και τη ζωή των ασθενών. Έτσι, κατόρθωσε να φθάσει σε πολύ υψηλά επίπεδα εξέλιξης και τώρα να πετυχαίνει καθημερινά “θαύματα”.

Οι εξελίξεις  που σημειώθηκαν στη διάγνωση και τη χειρουργική αντιμετώπισή των φλεβικών παθήσεων, ήταν και είναι θεαματικές και σπουδαίες. Σχετικά πρόσφατα, έγιναν αντικείμενο εντατικής έρευνας οι φλεβικές παθήσεις των κάτω άκρων.

Πολύ γρήγορα, εφαρμόστηκαν οι εξελίξεις στη διάγνωση και τη χειρουργική αντιμετώπισή τους, με την πιο σημαντική πρόοδο να είναι γενικά οι ελάχιστα επεμβατικές τεχνικές.

Το γεγονός και μόνο  ότι ο ασθενής έρχεται με τη φλεβική του πάθηση και με τις νέες ελάχιστα επεμβατικές μεθόδους επιστρέφει σπίτι του περπατώντας λέει από μόνο του πολλά.

Για να σας δώσουμε ένα μικρό παράδειγμα  δείτε πως γίνεται σήμερα η επέμβαση των κιρσών με laser…Η επέμβαση κιρσών με laser γίνεται με τοπική αναισθησία. Είναι ένα από τα σημαντικότερα πλεονεκτήματα της, καθώς ο ασθενής δεν χρειάζεται να λάβει οποιαδήποτε φάρμακα αναισθησίας, ούτε καν τη λεγόμενη «μέθη». Επίσης, δεν έχει τομές ούτε χρειάζονται ράμματα, όπως στο κλασικό χειρουργείο. Παρακεντούμε τη φλέβα που θέλουμε, συνήθως στο επίπεδο του γόνατος , με μια βελόνα, όπως όταν παίρνουμε αίμα. Μέσα από την βελόνα περνάμε την πολύ λεπτή οπτική ίνα του laser μέσα στη φλέβα.

Μέσω της ενέργειας από το laser κλείνουμε τη φλέβα που πάσχει και την οποία σε βάθος χρόνου την απορροφά ο οργανισμός.

Η όλη διαδικασία διαρκεί περίπου 15 λεπτά και ο ασθενής ουσιαστικά έχει νιώσει μόνο τα αρχικά «τσιμπηματάκια» της τοπικής αναισθησίας.

Σκεφτείτε: Ευρυαγγείες, κιρσοί, πολύπλοκες ασθένειες όπως Σύνδρομο Πυελικής Συμφόρησης, φλεβική θρόμβωση, Μεταθρομβωτικό Σύνδρομο, συγγενείς ανωμαλίες κι αγγειοδυσπλασίες που μπορεί να απαιτούν το συνδυασμό μεγάλων χειρουργείων και ενδαγγειακών τεχνικών με τη χρήση stent ή coils, με τον κύριο λόγο να τον έχουν οι σύγχρονες εξελίξεις και η επιστήμη.

Έτσι ,ανάλογα με την περίσταση και σύμφωνα πάντα με τις τελευταίες εξελίξεις της αγγειοχειρουργικής, επιλέγουμε την κατάλληλη μέθοδο αντιμετώπισης διασφαλίζοντας ολοκληρωμένη και αποτελεσματική θεραπεία με κλασικές αλλά κι ελάχιστα επεμβατικές μεθόδους τελευταίας γενιάς.

Για να επιτευχθεί αυτό απαιτείται βέβαια μια συνεχής ενημέρωση  από πλευράς Αγγειοχειρουργού για όλες τις τελευταίες εξελίξεις αλλά πολύ σημαντική είναι και η καθημερινή εμπειρία.

Επιπλέον για να εφαρμοστούν με επιτυχία οι πιο σύγχρονες διαγνωστικές και θεραπευτικές τεχνικές και μέθοδοι απαιτείται να υπάρχει ολική και σφαιρική γνώση των πάντων, ώστε να εφαρμοστεί η πλέον ενδεδειγμένη κατά περίσταση.

Γιατί τα τελευταία ιατρικά δεδομένα που έχουν προκύψει από μελέτες και είναι πλέον καθολικά αποδεκτά, απαιτούν μια εις βάθος ενημέρωση  και γνώση για την άριστη εφαρμογή τους, για κάθε συγκεκριμένη πάθηση.

Το σίγουρο είναι ότι,η επιστημονική πρόοδος σήμερα μας επιτρέπει να βρίσκουμε όλο και πιο αποτελεσματικούς τρόπους θεραπείας και την άμεση επιστροφή στην καθημερινότητά σας, απαλλαγμένοι από το πρόβλημα ,έχοντας βελτιώσει και την ποιότητα ζωής σας.

Για όλα αυτά όμως απαιτείται απόλυτη εξειδίκευση και βαθιά γνώση και άμεσο συγχρονισμό με τις εξελίξεις  από τον Αγγειοχειρουργό σας.